Onze producten & diensten

Chapewerken

De dekvloer of chape is een mengsel van zand, cement en water dat als ondergrond dient voor de eigenlijke vloerbedekking. Deze afwerklaag wordt aangebracht bovenop de constructieve vloer en zal glad en vlak afgewerkt worden zodat de meest voorkomende vloerbedekkingen hierop aan te brengen zijn.

Eventueel worden er additieven toegevoegd, zo kan men bijvoorbeeld de isolatiewaarde verhogen.

Er zijn verschillende uitvoeringsmethoden:

Deze chape wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht.

Deze chape wordt van de draagvloer gescheiden door een folie. Zo'n folie werkt als waterkerende laag tegen opstijgend vocht.

Hellingsbeton is een chape die op platte daken of terrassen geplaatst wordt. Platte daken worden voorzien van een helling om het regenwater af te voeren. Het hellingsbeton wordt geplaatst in de richting van de waterafvoer met een hellingsgraad van 1,5cm per m.

Een zwevende chape wordt op een isolatielaag aangebracht en wordt altijd gewapend toegepast. De isolatielaag kan thermisch of akoestisch worden toegepast.

Een gewone cementchape heeft een droogtijd van ongeveer een week à 10 dagen per cm chape. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar voor een chape van 5cm dikte komt dat dus op 5 à 7 weken. Er zijn additieven die dit proces versnellen waardoor je een droogtijd krijgt van 3, 10 of 15 dagen.